She’ll be right mate

Volgens mij deelde ik ondertussen een tiental zonsopgangen via Instagramstories, maar wat is Australië wondermooi.

Een maand geleden begon ik in Vietnam plannen te maken voor mijn working holiday en struinde ik het internet af op zoek naar een job.

Aanvankelijk was het mijn bedoeling om via een tussenstop in Bali eerst naar Perth te vliegen en de West Coast te verkennen. De vluchten naar Perth zijn vanuit Indonesië, omwille van de korte afstand, redelijk goedkoop en ook dat is namelijk reizen: “mind your budget” (af en toe, want we leven maar één keer).

Niettemin zocht ik tevens naar een job aan de Oostkust in de regio van Byron Bay aangezien deze bestemming nogal hoog op mijn bucket list prijkt.

Geheel onverwacht stuitte ik uiteindelijk via het agentschap “DreamNannies” op een parttime job als “live in” Au Pair in Casuarina Beach, 30 minuten rijden van Byron. De jobomschrijving klonk trouwens daadwerkelijk als een “Dream”:

“Amazing Live-in Au Pair Role! On the Beach!

Lovely, professional family based in Casuarina are looking for a loving and active Au Pair to help care for their children. Casuarina is a beautiful coastal town, their home is close to parks and just walking distance to the beach.

The family enjoys an active, fit & healthy lifestyle and are looking for someone who also enjoys a clean living lifestyle and who also loves the beach and being outdoors. Would suit a surfer as this family loves to surf!”

Te mooi om waar te zijn, niet? De eerste reactie van mijn mama was dan ook: “ge gaat daar toch geen Assepoester worden he”.

Het tegendeel is inmiddels bewezen, ik ben hier werkelijk met mijn gat in de boter gevallen. Mama, maakt u dus geen zorgen, het zit namelijk zo:

  • “lovely family”: Yes, en nog geen klein beetje! Vanaf dag 1 voelde ik mij onmiddellijk welkom in dit warme gezin, niet in het minst toen ik door de mama en haar kleinste telg enthousiast onthaald werd op de luchthaven van de Gold Coast.
  • “beautiful coastal town”: Astrid Bryan zou zeggen “it’s amazing” en dat is op zijn minst een understatement. Wanneer ik de straat uitwandel, sta ik op twee minuten op het strand, op 5 kilometer afstand van Cabarita waar je vanop een heuvel walvissen kan spotten.
  • “fit & healthy lifestyle”: Wees maar zeker, het is gedaan met excuses zoeken om niet te sporten tijdens het reizen. Vorige week opende in Casuarina een nieuwe yogastudio waar je naast yoga, ook pilates en lessen “barre” (een pilates-workout aan de, het woord zegt het zelf, barre, destijds ontwikkeld door geblesseerde ballerina’s) kan volgen. Ik ben hier weer helemaal in mijn nopjes.

    By the way, over die fit and healthy lifestyle, de boog staat bijlange niet altijd gespannen want de mama van het gezin en ik delen naast yoga nog twee andere passies: wijn & hersenloze reality-tv. ’S avonds wordt hier dan ook regelmatig, vergezeld van een glaasje, Married at first sight Australia (mijn favo) en “The Bachelor” gebingwatched. I love it.
  • “ Would suit a surfer”: Awel euh, we zijn er nog niet helemaal, maar door doorzettingsvermogen bereikt de slak de ark. Ieder weekend trotseer ik de golven met “Salty Girls Surf School”.

Het verdict na 1 maand in Australië vertoeven is dan ook bijzonder gunstig. Ik ben helemaal gewend geraakt aan de “laidback Aussie lifestyle” en om mezelf in de plaatselijke “slang” uit te drukken: she’ll be right mate – vrije vertaling: alles komt goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s