R U OK?

(Nederlandstalige vertaling onderaan).

It is R U OK (are you ok) – day today, which creates the perfect opportunity to invest my time in something I really love doing but not always prioritize: writing to you.

R U OK inspires people to meaningfully connect and support one another(@ruokday).

New South Wales is currently in week 4 of lockdown (Sydney has been shut down for months already) so more than ever creative means are discovered to connect.

One of my colleagues at my new workplace told me last week she tries to reach out to at least one loved one a day. It Makes sense to me, it might just be as little as a simple hello, it can really make a difference.

It’s when “normal” things you easily take for granted have been put on hold, you start to appreciate all the things you do still have.

Over the past weeks I’ve been enjoying my slow mornings and going to work in the late afternoon.

Every morning I go say hello to my seals at the headland (yup they’re my pets now) and I look at them splashing around in the ocean as if they couldn’t care less about politics. Good on them. My boyfriend (you read that right, I have a boyfriend now since 7 months!!) took me for a dive to the seals a few weeks ago and it was the most magnificent thing I’ve ever done, I was also very scared to get eaten by a magnificent shark but I still wanna go again.

Life has been treating me well still and I recently got a new job with a local womens organization supporting women and children experiencing domestic violence and/or (at risk) of homelessness. After leaving the law scene for a few years now I felt the urge to put the skills I’ve been taught back to practice. I’m combining my new job with a few online yoga classes a week and one of my goals is to start teaching at work too, something I’m lobbying for with the manager.

When I sit here writing to you from the headland, with my seals splashing around in the background, I can thankfully say I’m ok. I can also say that on days that I’m not feeling ok, that is ok too.

So to everyone who is reading my words I’m asking: R U OK?

I miss you and I would love to hear from you.

xxx

Nederlandstalige vertaling

Het is vandaag R U OK – dag (are you ok of hoe gaat het met jou vandaag) en voor mij is dat de ideale gelegenheid om nog eens in de pen te kruipen.

R U OK – dag legt de nadruk op mensen dichterbij brengen en steun vinden in elkaar,

We komen hier in Australië vijf trammen later op Europa en New South Wales, de deelstaat waar ik nu al twee jaar woon, is ondertussen 4 weken in lockdown. “We mogen met andere woorden nie buiten”, wat betekent dat we andere manieren moeten zoeken om met elkaar te verbinden.

Mijn collega vertelde me vorige week dat ze elke dag de moeite doet om naar iemand een berichtje te sturen en te vragen hoe het gaat. Een simpel gebaar, maar het maakt een wereld van verschil.

Het is pas wanneer je bepaalde dingen niet meer kan doen, dat je plots gaat beseffen wat je allemaal wel nog kan doen.

De afgelopen weken heb ik genoten van mijn “slow mornings”. Ik start pas in de late namiddag met werken zodat ik de ganse ochtend voor mezelf heb. Elke ochtend groet ik “mijn zeehondjes” aan “the headland” (je zou dit als “kaap” vertalen in het Nederlands, maar ik vind dat maar wat raar). Die beesten zijn dus fantastisch he, dat buitelt daar maar wat rond met een dikke je m’en fous attitude voor wat er in de wereld gebeurt. Iedereen moet maar wat meer zeehond zijn, laat dat de wijze les zijn voor vandaag. Onlangs ben ik zelfs met mijn lief (ja u leest dat goed ik ben dan nog eens van’t straat!) gaan snorkelen met de zeehondjes. Beste ervaring ooit (maar k’had wel wat schrik van Jaws).

Het gaat mij hier nog altijd goed af in Australië en ben net gestart met een nieuwe job. Sedert mei werk ik voor een vluchthuis voor vrouwen en kinderen slachtoffer van huiselijk geweld. Straffen toebak maar na mijn exit uit de advocatuur begon het bij mij ergens toch weer te kriebelen om, hoe zou ik het zeggen, onrecht aan te pakken :-).

T’is nog steeds van Namaste ook hoor, ik geef momenteel enkele yogalessen via Zoom en idealiter kan ik binnenkort les geven op het werk ook!

Wanneer ik deze woorden dan ook neerpen van op mijn “headland” enigszins nostalgisch over het leven en met een klein beetje heimwee ook wel ja stel ik aan mijn lieve lezers de vraag: en hoe its nog me u?

R U OK? Laat het mij gerust weten, ik denk aan jullie.

xxx

4 gedachten over “R U OK?

  1. Beebie!! Leuk om je avonturen weer eens te lezen. Zwemmen met de zeehondjes staat nu op mijn Wishlist 😉 Hopelijk zien we mekaar toch nog eens snel! Love you!! Xxx

    Like

  2. Hoe fijn is het om nog eens een blog te lezen van jou. Er zijn mensen – zoals ikzelf – die graag “meereizen” en van jouw hand iets lezen, is 100% genieten. Dank je wel!
    Hou je goed daar! Maar dat lijkt precies wel te lukken 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s