Namastay @ Spot X

(English version below)

Vier dagen plande ik op surf camp te gaan en uiteindelijk ben ik hier een maand blijven plakken.

Spot X: het doet duidelijk wat met een mens.

Na mijn 10-daagse roadtrip met Kathy down south besloot ik om het nieuwe jaar in te zetten met Mojosurf. Ik surfte al eens met deze organisatie in Byron Bay en één van de coaches vertelde mij over hun surf camp en surf academy in Spot X, Arrawarra.

De setting is dan ook ideaal als je van surfen en laidback Aussie beachlife houdt; het camp bevindt zich immers letterlijk op het strand. Met uitzondering van de occasioneel verdwaalde strandganger wordt het strand uitsluitend bezet door de surfschool. Spot X situeert zich dan ook in the middle of nowhere en naast surfen valt er geen lap te beleven. Mij niet gelaten.

Mijn eerste dagen surf camp bestonden voornamelijk uit surfsessies in de voor-en namiddag en een dagelijkse yogales. Geen wonder dat ik spieren heb gevoeld waarvan ik het bestaan niet afwist.

Aangezien ik nog niet bepaald een plan had uitgedokterd voor na het camp had ik op mijn laatste dag bitter weinig goesting om te vertrekken. Gelukkig was het universum mij andermaal gunstig gezind. Ik kreeg namelijk te horen dat Mojo op zoek was naar een extra yogateacher.

Namastay en zo besloot kimpulsiefje haar verblijf met een maand te verlengen.

Reizen, het is toch wel al een kluwen geweest van onverwachte wendingen, maar hoe je het ook draait of keert, ik kom steeds op mijn pootjes terecht.

De afgelopen maand werkte ik voor Spot X en gaf ik daarnaast yoga voor Mojo.

De surfschool biedt hier diverse programma’s aan om te leren surfen, gaande van 1 à 2 maanden academy tot een instructor course van 3 maanden.

De ganse maand januari stond ik dagelijks op mijn board en dankzij de zalige coaches is er wel degelijk vooruitgang geboekt. Vorige week poste ik op Instagram en Facebook, zo fier als een gieter, reeds enkele foto’s van mijn allereerste longboard dat ik aankocht bij mijn sympathieke vriendin Justien. Aangezien Justien dit pareltje kocht bij Elodie, ben ik inmiddels de derde jongedame die er op leert surfen. So far so good, nu ik er reeds een paar sessies mee achter de rug heb en zowel het board als mezelf nog intact zijn (hout vasthouden).

Kortom, nog steeds geen klachten in Australië en ik besef andermaal wat een zalig leventje ik hier leid.

Desondanks mijn “happy bubble” (@ Spot X leef je daadwerkelijk in een bubbel, ver weg van de bewoonde wereld), ben ik mij dagelijks bewust wat er zich in deelstaten zuid New South Wales en Victoria afspeelt en mijn gedachten gaan dan ook uit naar alle slachtoffers. Ik hoop de komende weken lokaal ook mijn steentje te kunnen bijdragen, maar daarover vertel ik meer in een volgende blog. Zelf kunnen jullie ook nog steeds helpen via donaties en ik verwijs hiervoor naar de links bij de foto van @melinaillustrates die ik enkele weken geleden op Facebook plaatste.

Terwijl ik dit blogje publiceer, ben ik overigens 16u zuidwaarts gereisd met de comfortabele Greyhound (thank God I’m a yogi) en kijk ik met weemoed terug op mijn maand “living the dream”.

Ik mis de dagelijkse routine van opstaan bij het ochtendgloren en onmiddellijk het water in te gaan. Op dagen dat er niet gewerkt moest worden, ging ik na mijn second breakfast voor “ronde twee”. Voeg aan dit idyllisch plaatje nog wat dolfijnen toe tijdens de sessie en vermoedelijk hoef ik niet langer uit te leggen waarom ik hier ben blijven plakken.

Kortom, Spot X, Mojo & all the beautiful souls I’ve met:

Will miss yeeeewwww & see you in winter ❤️

undefined

English version

So I was supposed to go on a surf camp for four days … and ended up staying there for the whole month, whoops.

Spot X, this place clearly holds people hostage.

After a 10 day roadtrip down South with my Belgian friend Kathy, I decided to start 2020 with Mojosurf. A couple of months ago I took a surf lesson with them in Byron Bay and one of the coaches told me about their surf camp and surf academy at Spot X, Arrawarra.

Great setting if you love surfing and laid back Aussie living as the camp is located right at the beach. Literally in the middle of nowhere, there’s nothing else to do besides surfing, but I didn’t mind at all.

My first days at the camp consisted of surf sessions in the morning and afternoon and a daily yoga practice. No wonder I felt muscles I didn’t even know I had.

On my last day of my Surf X Stay-trip I didn’t really feel like leaving. I also hadn’t figured out yet what to do next.

Well hello universe. Apparently Mojosurf was looking for an extra yoga teacher.

Namastay and that’s how I decided to stay for an extra month.

Travelling, it clearly has caught me with surprises, but definitely in a good way.

So I’ve spent the last month working at Spot X and teaching yoga for Mojo.

The surf school has established a surf academy where you can follow a one or two month surf program or even a three month instructor course.

With surfing daily the past months and thanks to my awesome coaches I definitely improved. I already proudly announced the adoption of my baby aka my first longboard through social media and yes I’m still very proud! I got this board from my lovely friend Justien that got it from another lovely friend Elodie, which makes me the third chick to learn to surf on it.

So far so good, I took the board out for a few times already and neither of us got killed.

Shortly said, still happy in Australia and once again I realize how blessed I am with my easy working holiday life.

Despite my own happy bubble I’m still well aware of what’s happening down South and my thoughts are going out to all Australia bushfires victims. I’m hoping to do some local charity work in the next few weeks and will definitely tell more about that in one of my next blogs.

Even from the other side of the world you can still help out through donating/fundraising. I refer to a link from Melina Illustrates I posted on my facebookpage a few weeks ago.

While publishing this blogpost I already traveled down South for 16 hours on the Nice and comfortable Greyhound bus (thank God I’m a yogi).

I definitely already miss “living the dream” @ Spot X.

Nothing compared to our daily routine of early to bed, early to rise and starting your day of (b)right with a morning surf. On free days I usually went for round 2 after my well-deserved second brekky.

Add some dolphins to this beautiful scenery and you will probably understand why it’s been so hard for me to leave this place.

To Spot X, Mojo and all the beautiful souls I’ve met:

Will miss yeeeeew & see you in Winter ❤️

undefined

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s